NOS teletekst 829

Op NOS teletekst 829 vind je het actuele uitslagen van de Jupiler league. Zo ben jij snel op de hoogte van de stand en de laatste doelpunten.

NOS teletekst 829Op het tweede niveau van Nederland de Jupiler League worden prachtige duels uitgevochten. De Eerste divisie in Nederland is de laagste divisie waar betaald voetbal gespeeld wordt. De naam komt natuurlijk van het biermerk Jupiler die zowel het Belgische hoogste niveau sponsort en dus het Nederlandse tweede niveau.

In 1956 is deze league samen met de Eredivisie opgericht. Allereerst waren er tweede afdelingen van elk 16 elftallen. Dit is echter enkele jaren daarna teruggebracht nar één afdeling met 16 teams. Vanaf 1990 heeft het een sponsor en veranderde de naam van Toto-divisie naar Gouden Gids Divisie en sinds 2006 is het de Jupiler League met inmiddels 19 clubs.  Door faillissementen van AGOVV, HFC Haarlem, RBC Roosendaal en SC Veendam werd het aantal deelnemers weer 16. In 2013 kwamen Achilles ’29 erbij en mochten ook de jeugdteams van enkele clubs aansluiten. Volg gemakkelijk de uitslagen en stand van deze league op NOS teletekst 829. Zoek je de uitslagen van de Eredivisies? Deze kan je vinden op teletekst 818.