NOS teletekst 819

De actuele stand van de eredivisie op NOS teletekst 819. De vertrouwde manier waarop je de stand snel kan lezen.

NOS teletekst 819Bekijk de Eredivisie stand op NOS teletekst 819, de pagina waarop je de actuele stand vind van de hoogste voetbal competitie van Nederland. Bekijk de uitslagen op pagina 818 en lees nieuws op pagina 801.

De actuele standen van de Eredivisie op NOS Teletekst 819

Zoals je wellicht weet bestaat de Eredivisie uit 18 teams. Deze teams spelen allemaal 34 wedstrijden, 17 thuis en 17 uit. Ben jij aan het einde de club die onderaan staat dan zal je direct degraderen naar de jupiler leage. De nummers 16 en 17 gaan de playoffs in en zullen moeten strijden tegen de teams uit de Eerste Divisie.

De nummer 1 is de landskampioen en mag zich met trots het beste voetbalteam noemen van Nederland. Daarmee plaats het team zich ook voor Europees voetbal, namelijk de groepsfase van de Champions League. De nummer 2 kan ook kans maken op de Champions League maar moet zich eerst bewijzen via de voorrondes. Ook in de top van de Eredivisie is er sprake van playoffs. Deze zijn echter niet om te degraderen maar om te strijden voor nog een plek in de voorrondes van de Europa League. Naar de competitie is het ook mogelijk via de Nederlandse Beker in Europa terecht te komen. Na winst van de beker plaats je je voor de groepsfase van de Europa League.

Overzichtelijk en snel

Het bekijken van de stand via NOS Teletekst 819 is een beetje ouderwets maar wel erg gemakkelijk. In de tijd waarbij je met je mobiele telefoon overal bij kan wordt teletekst minder een manier om jezelf te informeren. Toch vinden veel mensen het fijn om op de nostalgische manier de standen van de Eredivisie te bekijken. Niet gek want het is erg overzichtelijk en er staat geen vervelende reclame bij.