Het schema van de Eredivisie

Schema eredivisieOp vrijdag 11 augustus was de aftrap van het seizoen van de Eredivisie 2017/2018. Een week eerder, op 5 augustus, openden Feyenoord en Vitesse het seizoen door te strijden om de Johan Cruijff Schaal. De regerend landskampioen won na strafschoppen van de bekerwinnaar.
De laatste speelronde van het seizoen heeft plaats op 6 mei 2018. Na de laatste speeldag spelen diverse clubs nog een nacompetitie. Het gaat hierbij om clubs die mogelijk deelnemen aan de Europa League en Eredivisieclubs die om lijfsbehoud spelen tegen clubs uit de Jupiler League. De wedstrijden worden in de maand mei gespeeld.

Schema

Het schema van het seizoen 2017/18 heeft drie midweekse speelrondes. Er is rekening gehouden met de Europese verplichtingen van clubs, maar ook met het WK voetbal, dat in 2018 zal plaatsvinden in Rusland. De wedstrijden tussen de Eredivisieclubs worden in de regel op vrijdag, zaterdag en zondag gespeeld. Er zijn uitzonderingen. Zoals aangegeven zijn er midweekse speelrondes en daarnaast kan het zijn dat een afgelaste wedstrijd op een andere dag wordt gespeeld. Vooral in de herfst en de winter kunnen wedstrijden worden afgelast door bijvoorbeeld heftige regen- of sneeuwval. Bekijk de actuele wedstrijden op de NOS Teletekst 818 pagina

Begintijden Eredivisiewedstrijden

De vrijdagwedstrijd begint om 20:00 uur. Op zaterdag begint de eerste wedstrijd om 18:30 uur, de tweede om 19:45 en om 20:45 uur wordt er voor het laatst afgetrapt. Op zondagen rolt de bal om 12:30, 14:30 en 16:45 uur.