Het programma van de Eredivisie 2017/2018

Door naar het programma van het seizoen van de Eredivisie 2017/2018 te kijken kun je precies zien welke club wanneer moet spelen. En vanzelfsprekend ook welke clubs er tegen elkaar moeten spelen. Hieronder zie je direct welke clubs er op dit moment voetballen of binnenkort aftrappen. Op vrijdagen wordt er gespeeld om 20:00 uur. Op zaterdagen beginnen de wedstrijden om 18:30, 19:45 en 20:45 uur. Op zondagen wordt er gespeeld om 12:30, 14:30 en 16:45 uur.

Schema eredivisieWijzigingen voorbehouden

Het is aan de raden om deze website of de site van je favoriete club in de gaten voor eventuele wijzigingen, want het wedstrijdschema kan altijd gewijzigd worden. Zelfs nog op het laatste moment. Wedstrijden kunnen worden uitgesteld of worden afgelast door bijvoorbeeld weersinvloeden. Door te kijken naar het programma weet je zeker dat je niets mist. Er vinden doorgaans alleen wedstrijden plaats in het weekend. Wel zijn er een aantal midweekse wedstrijden.

Elk weekend een wedstrijd

Vrijwel ieder weekend zijn er 9 Eredivisieduels. Er kunnen wel onderbrekingen zijn door bijvoorbeeld interlandvoetbal of de winterstop. Tijdens de maanden juni en juli zijn er ook geen Eredivisieduels. Op de reeds genoemde dagen en tijdstippen kun je in de meeste gevallen live een wedstrijd kijken. Hetzij in het stadion, hetzij voor de buis. Soms vinden er ook twee wedstrijden tegelijk plaats. Met name op zaterdag en zondag. Op zondag wordt er alleen om 14:30 uur een ‘dubbele’ wedstrijd gespeeld. Dit houdt in dat er dan 4 clubs tegelijk spelen. Op zaterdag worden ook twee wedstrijden gelijktijdig gespeeld.