De stand van de Eredivisie 2017/2018

Op 11 augustus begon het seizoen 2017/2018. Wie zal dit seizoen kampioen worden en dus die felbegeerde titel krijgen? Hierbij is de stand natuurlijk van cruciaal belang. Een goede plaats bemachtigen is niet alleen belangrijk voor titelkandidaten Ajax, Feyenoord en PSV, maar ook van belang voor het volgende seizoen. Zo wordt bepaald welke club mag deelnemen aan de Champions League en Europa League en welke club(s) nacompetitie speelt en welke club uiteindelijk degradeert naar de Jupiler League. Bovendien speelt de stand na speelronde 34 ook een rol bij de te verdelen Tv-gelden. Bekijk nu de stand van de Eredivisie op de homepagina.

Titelkandidaten en degradatiekandidaten

Stand eredivisieDe clubs uit de traditionele topdrie zijn ieder jaar torenhoog favoriet om de Eredivisie te winnen. Een van deze clubs is in veel gevallen dan ook de lijstaanvoerder. Aan het begin van het seizoen zijn er vaak wel één of meerdere verrassingen, die soms zelfs aan de leiding gaan, maar meestal zakken dit soort clubs terug in de stand van de Eredivisie. Als het om degradatiekandidaten gaat, dan zijn de clubs met de laagste budgetten en de ploegen die zijn gepromoveerd vaak de grootste kanshebbers om te degraderen. Dit jaar zijn er twee nieuwe clubs die hun rentree maken in de Eredivisie, namelijk VVV Venlo en NAC Breda. Zij kwamen in de plaats voor NEC en Go Ahead Eagles.

Europa

Wie kampioen wordt van de Eredivisie, plaatst zich voor de Champions League. De nummer twee speelt in de voorronde van het kampioenbal. De club die als derde eindigt plaatst zich voor de derde voorronde van de Europa League. Clubs die op plek vier tot met zeven eindigen spelen een play-offs. De winnaar mag deelnemen aan de tweede voorronde van de Europa League. En tot slot plaatst de winnaar van de KNVB beker zich direct voor de groepsfase van de Europa League.